Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Suzume - Expat Cinema

Prachtige anime over de 17-jarige scholiere Suzume en haar zoektocht naar deuren die beter gesloten hadden kunnen blijven.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Suzume

Al decennialang kent Japan een traditie op het gebied van animatiefilms, hier anime genoemd. Denk bijvoorbeeld aan het werk van de anime-grootmeester Hayao Miyazaki van Studio Ghibli. Er worden ook nu nog prachtige en fantasievolle anime-films gemaakt, getuige Suzume van Makato Shinkai, die een groot bewonderaar is van het werk van Miyazaki.

De 17-jarige scholiere Suzume woont in het rustige stadje Kyushi, waar ze op een dag een mysterieuze man ontmoet: Sōta Munakata. Hij reist rond op zoek naar deuren. Ze vertelt hem over een nabijgelegen, vervallen resort met een warmwaterbron. Ze gaan erheen, en vinden er een wonderlijk losstaande deur. Als ze deze opent, ziet ze door de ontoegankelijke deuropening een door sterren verlicht veld. Hierna gaat de ene naar de andere deur open, deuren waardoor rampspoed naar buiten komt. Het is haar taak om ze allemaal weer te sluiten. Genomineerd voor een Gouden Beer bij de afgelopen Berlinale.