Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Die middag

De Iraanse vluchteling Roya is uitgeprocedeerd en besluit haar toevlucht te zoeken bij Nassim. Zij is niet thuis, maar haar broer wel. Hij laat haar niet binnen, dus blijft ze op de gang wachten.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Die middag

Ruim twintig jaar geleden vluchtte vertaler/dichter/filmmaker Nafiss Nia van Iran naar Nederland, een ervaring die ze al op veel verschillende manieren heeft vorm gegeven. Ook in Die middag, haar speelfilmdebuut, staat de ervaring van het vluchten centraal. Het is, in haar eigen woorden, een film “over iedereen die op een moment in zijn leven de wanhoop nabij is geweest, over de kracht van samenzijn, en dat we het niet zonder elkaar kunnen redden.”

De Iraanse vluchteling Roya is uitgeprocedeerd en om uitzetting te voorkomen, ontvlucht ze het asielzoekerscentrum. Ze hoopt terecht te kunnen bij Nassim, een vrouw die zich over afgewezen vluchtelingen ontfermt. Maar alleen Nassims broer is thuis en die kan en wil haar niet binnenlaten. Roya besluit op de gang te wachten op Nassim. Al snel raakt ze in gesprek met de broer en ook al zijn ze lotgenoten, de wijze waarop ze tegen het leven aankijken verschilt als dag van nacht.

NRC

... een indrukwekkend speelfilmdebuut.