Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Superkat Maurice

Rattenvangen, dat is de lucratieve handel die Superkat Maurice en zijn maten hebben opgezet. Maar dan komen ze in een stadje waar geen ratten zijn. Wat is er loos?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Superkat Maurice

Bah – ratten! Ze kruipen echt overal rond…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nog? Een rattenvanger, oftewel Superkat Maurice!

Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees, Zonnebrand en Gevaarlijke Bonen een perfect handeltje heeft opgezet waarmee ze heel veel geld kunnen verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! En er is ook niks te eten! Ze ontmoeten het door boeken geobsedeerde meisje Olivia dat hun hulp inroept om het mysterie op te lossen….

Deze spannende en fantasievolle animatiefilm is gebaseerd op het kinderboek The Amazing Maurice and His Educated Rodents van de Britse schrijver Terry Pratchett. Met de stemmen van onder anderen Nasrdin Dchar, Qucee, Patrick Martens en Georgina Verbaan.

Op 26 april om 14:00 organiseert Zuidas Family samen met Rialto een toffe knutselworkshop in RialtoVU voorafgaand aan de film. Kies voor de kaartsoort film+ workshop in het kassa overzicht van die dag en maak samen met ons van Rialto VU een creatieve hotspot, waarna je kunt uitzakken bij een hilarische film.