Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

The Red Shoes

Beroemd liefdesdrama met oogverblindend mooie dansscènes, uitgevoerd door echte dansers die ook nog eens kunnen acteren. Met Moira Shearer in Technicolor. Gebaseerd op het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Red Shoes

De één schreef het verhaal, de ander bewerkte het tot scenario, de één tekende voor de regie, de ander vervulde de rol van producent; Michael Powell en Emeric Pressburger, de mannen die in de jaren 40 en 50 met hun filmmaatschappij The Archers een prominente rol in de Britse filmindustrie speelden. Soms deden ze alles samen, zoals voor The Red Shoes, zonder twijfel hun bekendste en meest gelauwerde film – een oogstrelende film dankzij de spetterende Technicolor-kleuren en de schitterend gechoreografeerde en uitgevoerde dansscènes. De hoofdrol wordt dan ook vertolkt door een echte ballerina: Moira Shearer.

De jonge ballerina Vicky Page (Shearer) wordt door de directeur van het Ballet Lermontov, Boris Lermontov, gevraagd voor zijn gezelschap te komen dansen. Ze krijgt de hoofdrol in een nieuw ballet: De rode schoentjes. Vicky raakt verliefd op Julian, de componist van de balletmuziek. Dat zit Lermontov dwars en hij dwingt haar te kiezen tussen de liefde en haar danscarrière.