Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Dial M for Murder - 3D

Klassieke Hitchcock-thriller waarin de Engelse tennisspeler Tony Wendice een heel sluw plan bedenkt om zijn rijke vrouw Margot te laten vermoorden. Maar hoe goed doordacht ook, natuurlijk gaat het niet als gepland. Met Grace Kelly.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dial M for Murder - 3D

De jaren 50 zijn de beste jaren in de carrière van Alfred 'master of suspense' Hitchcock, het zijn de jaren waarin hij het ene na het andere onvergetelijke meesterwerk regisseerde. Zo ook Dial M for Murder, een claustrofobische thriller, waarin hij, zoals vaak, een koele, beeldschone blondine voor de hoofdrol had gecast: Grace Kelly. Oorspronkelijk is de film in 3D gemaakt, maar deze versie was vanwege 'projectiemoeilijkheden' zelden te zien. Na een restauratie in Engeland is de film nu weer in al zijn 3D-luister te zien.

De Engelse tennisspeler Tony Wendice is getrouwd met de rijke Margot (Kelly). Zij heeft echter een verhouding met misdaadschrijver Mark Halliday. Tony, die bang is dat hij aan de bedelstaf zal raken als Margot hem aan de kant zou zetten, besluit haar uit de weg te laten ruimen, de chantabele Charles Alexander Swann moet het klusje opknappen. Het moordplan is tot in de puntjes uitgewerkt, dus wat kan er misgaan?