Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Die middag - Buddy Film Night@Rialto

De Iraanse vluchteling Roya is uitgeprocedeerd en besluit haar toevlucht te zoeken bij Nassim. Zij is niet thuis, maar haar broer wel. Hij laat haar niet binnen, dus blijft ze op de gang wachten.

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gevluchte filmmakers en creatieven die in Nederland zijn beland – hoe zorg je ervoor dat zij hier hun plek vinden, dat zij hier een creatieve uitlaatklep geboden krijgen? Buddy Film Foundation biedt een platform en een netwerk om ze daarbij te helpen.

Tijdens deze Buddy Film Night in Rialto is iedereen welkom om met elkaar in contact te komen, Buddy Film Foundation beter te leren kennen en een prachtige film te zien. Ditmaal staat Die middag van Nafiss Nia op het programma, een film van én over een Iraanse vluchteling. Na afloop van de film zal Nia vragen van het publiek beantwoorden onder leiding van moderator Seweta Zirak. De hoofdfilm wordt voorafgegaan door de korte documentaire I spit myself onto a page van regisseur Alka Sadat. 

Let op: de Q&A is in het Engels.

 

Die middag

Ruim twintig jaar geleden vluchtte vertaler/dichter/filmmaker Nafiss Nia van Iran naar Nederland, een ervaring die ze al op veel verschillende manieren heeft vorm gegeven. Ook in Die middag, haar speelfilmdebuut, staat de ervaring van het vluchten centraal. Het is, in haar eigen woorden, een film “over iedereen die op een moment in zijn leven de wanhoop nabij is geweest, over de kracht van samenzijn, en dat we het niet zonder elkaar kunnen redden.

De Iraanse vluchteling Roya is uitgeprocedeerd en om uitzetting te voorkomen, ontvlucht ze het asielzoekerscentrum. Ze hoopt terecht te kunnen bij Nassim, een vrouw die zich over afgewezen vluchtelingen ontfermt. Maar alleen Nassims broer is thuis en die kan en wil haar niet binnenlaten. Roya besluit op de gang te wachten op Nassim. Al snel raakt ze in gesprek met de broer en ook al zijn ze lotgenoten, de wijze waarop ze tegen het leven aankijken verschilt als dag van nacht.