Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

My Maysoon

In 2014 vluchtte de 20-jarige zus van Batoul Karbijha van Syrië naar Europa. Midden op zee sloeg de boot om, sindsdien is ze verdwenen. Batoul wil weten wat er met haar zus is gebeurd.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

My Maysoon

Op 24 augustus 2014 verdween de 20-jarige Maysoon Karbijha op de Middellandse Zee. Ze was op weg van Syrië naar Europa toen haar boot omsloeg. Van de 712 opvarenden werden er 488 gered, 24 werden uit het water gehaald door de Italiaanse marine en de circa 170 resterende mensen worden sindsdien vermist. Maysoon is één van hen.

Filmmaker Batoul Karbijha, de zus van van Maysoon, wil weten wat er met haar gebeurd is en begint aan een zoektocht die haar van Sicilië via Tunesië naar Libië leidt. Onderweg komt ze langs begraafplaatsen vol vermiste en naamloze migranten, ze wordt geconfronteerd met onwetendheid, onverschilligheid en machteloosheid. Haar zoektocht blijkt ook confronterend voor haar familie; het idee dat Maysoon er misschien niet meer is, blijkt nog altijd onverdraaglijk. Al jaren wordt er niet meer over haar gesproken. Batoul hoopt met haar zoektocht Maysoons lot bespreekbaar te maken – een pijnlijk proces.