Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Tomboy

De 10-jarige Laure wil liever een jongen zijn. Na een verhuizing ontmoet ze de even Lisa, aan wie ze zich voorstelt als Michaël. Ze kan nu eindelijk ‘jongen’ zijn, maar voor hoe lang?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Speciale 35mm-voorstelling

Op vrijdag 30 juni om 21:15 vertonen we een bijzondere 35mm versie van Tomboy, opgelegd door onze geweldige operateurs op onze eigen legendarische 35mm-projector!

Tomboy

De 10-jarige Laure, een nogal jongensachtig meisje, is totaal niet geïnteresseerd in meisjesdingen – ze zou ook veel liever een jongen zijn. Als ze in de zomervakantie met haar ouders en zusje Jeanne naar een andere buurt in Parijs verhuist, doet zich een mooie gelegenheid voor als ze de even oude Lisa ontmoet: ze stelt zich voor als Michaël. Lisa gelooft het en introduceert haar bij de buurtkinderen als Michaël. Een wereld gaat voor Laure open, want eindelijk mag ze meedoen met voetballen, ravotten en alle andere jongensdingen. De zaken worden complex als Lisa gevoelens van verliefdheid voor haar nieuwe vriendje begint te ontwikkelen.

In haar tweede film stelt de Franse regisseur Céline Sciamma, die ook tekende voor het scenario, zaken rond gender en identiteit aan de orde. Ze doet dat op een manier die in de pers omschreven werd als “bewonderenswaardig intiem en fragiel”. Het leverde haar o.m. de Teddy Jury Award op bij de Berlinale van 2011.