Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Stars at Noon

De Amerikaanse reisjournalist Trish heeft geld nodig om het instabiele Nicaragua te kunnen verlaten. Ze laat geen middel onbenut. Portret van een cynische vrouw.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Stars at Noon

De situatie in Nicaragua is gespannen: geldontwaarding, de komende verkiezingen (al worden die telkens weer uitgesteld) en de coronapandemie verlammen het dagelijkse leven. Juist daar verblijft de Amerikaanse Trish in een vervallen hotel. Ze is reisjournalist, maar opdrachtgevers heeft ze niet en dus ook niet de middelen om het land te verlaten. Om aan geld te komen verkoopt ze zichzelf aan invloedrijke mannen en zo ontmoet ze ook de schimmige Engelse zakenman Daniel. Hij zou haar financiële positie kunnen verbeteren, hoopt ze. Maar dat pakt heel anders uit.

Claire Denis (o.m. Beau Travail, 35 Rhums en High Life) is een regisseur met een geheel eigen, in al haar films zichtbare signatuur. Stars at Noon doet denken aan erotische thrillers zoals die in de jaren 80 gemaakt werden. Maar in de zo voor haar typerende vertelwijze en enscenering biedt ze een karaktestudie van een cynische vrouw die zich al sjoemelend in het buitenland staande weet te houden.

Trouw

Intrigerend, loom broeierig drama.

NRC

Erotische spionagethriller.