Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Eternal Daughter

Filmmaker Julie Hart reist met haar moeder Rosalind naar een verlaten hotel in Wales, een plek waar Rosalind een deel van haar jeugd doorbracht. Het lijkt er te spoken… Met Tilda Swinton als dochter en moeder.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Eternal Daughter

De Britse Tilda Swinton is een zeer getalenteerde actrice met een duizelingwekkende carrière, die bijna 100 films omvat. Ze heeft met vele beroemde regisseurs gewerkt en geschitterd in zeer uiteenlopende films – van obscure arthouse films tot grote blockbusters. In 2019 werkte ze voor het eerst samen met regisseur Joanne Hogg in The Souvenir en ook in het vervolg, The Souvenir: Part II, was ze te zien. In Hoggs nieuwe film, The Eternal Daughter, heeft Swinton een huzarenstukje geleverd door een dubbelrol te vertolken.

Regisseur Julie Hart (Swinton) reist met haar moeder Rosalind (Swinton) naar een afgelegen landhuis in Wales. In de oorlog heeft Rosalind daar een paar jaar gewoond, nu doet het dienst als hotel. Julie wil een film over haar moeder schrijven, maar van werken komt niet veel. Er klinken rare geluiden in het verlaten hotel, er zijn vreemde reflecties in de ramen, buiten giert de wind. Zijn het schimmen uit het verleden?

NRC

... een intrigerende afrekening tussen moeder en dochter.

VPRO Cinema

Een fijnbesnaard spookverhaal.