Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Pacifiction

Broeierige, politieke thriller over hoe de charmante en aalgladde Franse diplomaat De Roller zich beweegt op het eiland Tahiti. Dan wordt er een Franse onderzeeër gespot…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Pacifiction

Als Hoge Commissaris van de Franse Republiek kent De Roller zijn weg op het Frans-Polynesische eiland Tahiti. Immer gekleed in wit pak beweegt de charmante politicus zich met het grootste gemak van zakelijke bijeenkomst naar louche nachtclub en van dansoptreden naar surfwedstrijd. Of hij nu locals paait of een priester onder druk zet, elke ontmoeting is een onderhandeling of performance. Zijn diplomatieke talenten worden echter stevig getest als het gerucht gaat dat er een Franse onderzeeër voor de kust van het eiland is gesignaleerd. Zijn de Fransen van plan opnieuw een kernproef uit te voeren in het gebied?

Het meermaals bekroonde Pacifiction is een broeierige, politieke thriller waarin een geslepen bureaucraat de grenzen van zijn invloed op een paradijselijk eiland bereikt. In een hypnotiserend ritme haalt regisseur Albert Serra thema’s aan als koloniale bureaucratie, geopolitieke machtsspellen en nucleaire dreiging. Met Benoît Magimel als de soms roekeloze Haut-Commissaire.

de Volkskrant

Een unieke, bezwerende ervaring.

VPRO Cinema

... visueel een feest voor cinefielen.