Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

A Hundred Flowers

Er vallen gaten in het geheugen van de gepensioneerde pianolerares Yuriko. Haar zoon Izumi heeft het er moeilijk mee, ook al vanwege het verleden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

A Hundred Flowers

Op oudejaarsavond gaat Izumi bij zijn moeder op bezoek, de gepensioneerde pianolerares Yuriko. Maar ze is niet thuis en dus gaat hij haar zoeken; hij vindt haar verkleumd in een speeltuintje. Weer thuis blijkt dat ze haar best heeft gedaan in de keuken, maar Izumi raakt al het eten nauwelijks aan en vertrekt al snel. Ooit, toen hij nog een kind was, verdween zijn moeder zonder uitleg voor lange tijd – een trauma dat hij nooit echt heeft verwerkt. Als ze op een dag weer verdwaalt, wordt al snel duidelijk wat er loos is: Alzheimer. Terwijl Izumi worstelt met zijn herinneringen, verdwijnen die van Yuriko in rap tempo. Duidelijk is dat zij niet meer voor zichzelf kan zorgen.

De debuterende Genki Kawamura is naast regisseur ook scenarist, filmproducent en auteur van prentenboeken voor kinderen. Maar hij schrijft ook romans; in 2019 publiceerde hij Hyakka, die hij nu zelf heeft verfilmd: A Hundred Flowers – een verhaal over vergeten en vergeven.

VPRO Cinema

... speelt via ellipsen en herhalingen op magnifieke wijze met tijdsbeleving en logica.