Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

24 Hour Party People

De bands Joy Division en Happy Mondays, het platenlabel Factory Records, de nachtclub The Haçienda – in de jaren 80 was Manchester hot. Tony Wilson was de man achter dit alles, regisseur Michael Winterbottom vertelt zijn verhaal. Met Steve Coogan.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

24 Hour Party People

In de jaren 80 was Manchester beslist the-place-to-be als het om muziek en nachtclubs ging. Met bands als Joy Division, Happy Mondays en Buzzcocks sprankelde en bruiste het nachtleven van de Noord-Engelse stad a.k.a. Mad-chester – de stad waar het 24 uur per dag feest was. Regisseur Michael Winterbottom brengt het verhaal van deze levendige periode met humor en heel veel muziek in beeld, de onlangs overleden Robby Müller stond achter de camera.

In 1976 is televisiepresentator Tony Wilson (Steve Coogan) in Manchester bij een optreden van de Sex Pistols. Hij is dermate onder de indruk geraakt dat hij besluit zelf punkrockconcerten te gaan organiseren. Een van zijn eerste acts is de net opgerichte Joy Division met frontman Ian Curtis. Hij begint ook een eigen platenlabel, Factory Records, en biedt Joy Division een platencontract aan. Vele bands zullen volgen. Wat later opent hij zijn eigen nachtclub: The Haçienda. Een muziekimperium leiden, vereist echter zakelijk inzicht, zo zal blijken.