Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Laurence Anyways

Derde film van de Canadese regisseur Xavier Dolan. Laurence en zijn vriendin Fred zijn smoorverliefd op elkaar. Dan spreekt Laurence op een dag de wens uit vrouw te willen worden. Dat veroorzaakt de nodige opschudding.

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Laurence Anyways

Laurence (Melvil Poupaud ) en zijn vriendin Fred (Suzanne Clément) zijn niet alleen soulmates, ze zijn ook smoorverliefd op elkaar. Wanneer zij Laurences dertigste verjaardag vieren, doet hij een bekentenis die hun leven volledig op zijn kop zet: hij wil een vrouw worden. De twee beginnen aan een turbulente reis die hen leidt langs heftige en gemengde emoties van vrienden, familie en de maatschappij. Het is moeilijk, maar het brengt ze ook dichter bij zichzelf én elkaar.

Regisseur Xavier Dolan brak op zijn 21ste door als acteur, regisseur en scenarioschrijver met zijn internationaal bekroonde film J’ai tué ma mère. Zijn tweede film Les amours imaginaires ontving de Regards Jeunes (Cannes, 2010). Het epische liefdesverhaal Laurence Anyways is zijn derde speelfilm en de eerste film waarin hij zelf geen rol speelt. Wel was hij verantwoordelijk voor zowel de regie, het scenario, de montage als de kostuums. Clément won op het filmfestival van Cannes in 2012 de prijs voor Beste Actrice.