Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Sisi & Ich

Keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije, beter bekend als Sisi, verblijft op Korfoe. Het hof stuurt gravin Irma om een oogje in het zeil te houden. Een vriendschap ontstaat.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Sisi & Ich

Keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (1837-1898), beter bekend als Sisi, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Al vaak hebben filmmakers haar leven in beeld gebracht, denk aan de Sisi-trilogie uit de jaren 50 met Romy Schneider, en meer recent aan Marie Kreutzers Corsage. Ook de Duitse regisseur Frauke Finsterwalder heeft nu een episode uit Sisi's leven verfilmd. Met Susanne Wolf als Sisi en de onlangs in Cannes bekroonde Sandra Hüller als gravin Irma.

Keizerin Elisabeth voelt zich doodongelukkig aan het Weense hof en is daarom vrijwel voortdurend op reis. Ze heeft een grote liefde voor Griekenland; in 1894 heeft ze zich gevestigd op Korfoe, samen met andere aristocratische dames. In Wenen wordt besloten een nieuwe hofdame te sturen: gravin Irma. Eenmaal daar blijkt ze zich, net als de andere dames, te moeten schikken naar Sisi's excentrieke grillen. Maar Irma raakt gefascineerd door de keizerin, en langzaam groeit er iets van vriendschap. Het hof heeft zich natuurlijk niet neergelegd bij Sisi's afwezigheid.

Trouw

Speelt met allerlei conventies.