Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Pink Flamingos

Slechte smaak voert de boventoon in deze taboedoorbrekende film over 'de smerigste persoon ter wereld'. Met een prachtrol van dragqueen Divine.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Pink Flamingos

Voordat een film in de bioscopen te zien is, proberen producenten het publiek vast warm te maken met een tagline. De producent (en tevens schrijver, regisseur, editor en verteller) van deze film, John Waters, kwam met: "An exercise in poor taste". En gezien de vele schokkende scènes, die geen enkel taboe schuwen, is 'slechte smaak' misschien nog wel een understatement. Door de filmpers werd de film destijds heel goed ontvangen, maar in vele landen mocht ie niet worden vertoond. Inmiddels heeft Pink Flamingos, het eerste deel van Waters' 'Trash Trilogy', een cultstatus bereikt.

De beruchte crimineel Divine, een prachtrol van de gelijknamige dragqueen en popartiest, is er trots op dat ze gezien wordt als 'de smerigste persoon ter wereld'. Maar het criminele duo The Marbles is hier jaloers op en zal er alles aan doen om te bewijzen dat zij nog smeriger zijn. Dat leidt tot vele uitzinnige, bizarre en groteske situaties.