Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Fish Tank

Ongepolijst, authentiek en veelbekroond coming-of-age drama over de 15-jarige Mia. Ze is gestopt met school, met haar moeder kan ze niet overweg. Dan maakt Connor zijn opwachting, moeders nieuwe vriendje...
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Fish Tank

Deze tweede, veelbekroonde speelfilm van de Britse regisseur Andrea Arnold is een ongepolijst, authentiek coming-of-age drama, geheel in de traditie van het Britse kitchen-sink-realism.

De vijftienjarige Mia Williams, die met haar losgeslagen moeder en jongere zusje in een achterstandswijk ergens ten oosten van Londen woont, is van school getrapt. Verveeld brengt ze haar dagen door met niets, haar enige hartstocht is dansen. Op een dag staat de knappe beveiligingsbeambte Connor (Michael Fassbender) voor de deur – het nieuwe vriendje van haar moeder, met wie ze geen al te beste relatie heeft. Mia en hij kunnen het echter wel goed met elkaar vinden, misschien wel te goed. Hierdoor komt ze in een lastig parket: wil ze net zo'n leven leiden als haar moeder?

Het ongebruikelijke beeldformaat, eerder vierkant dan rechthoekig, geeft de film het claustrofobische gevoel van een aquarium, de 'fish tank' waarin Mia zich gevangen voelt – de lastige periode tussen meisje en vrouw zijn.