Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

You and I

Kaminah en Kusdalini, nu beiden in de 70, leerden elkaar in 1965 in de gevangenis kennen, sindsdien zijn ze samen. Een portret van vriendschap, liefde en ouder worden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Presented by CinemAsia Film Festival

You and I

Kusdalini en Kaminah leerden elkaar bepaald niet onder ideale omstandigheden kennen. Het jaar is 1965, de Indonesische communisten proberen de macht te grijpen, maar dat mislukt jammerlijk. Wat volgde waren eindeloze zuiveringen. Kusdalini en Kaminah waren beiden lid van een communistische jeugdorganisatie, en ook zij belandden in de gevangenis, ze deelden een cel. Sindsdien zijn de twee vrouwen altijd bij elkaar gebleven. Nu zijn beiden in de 70 en wonen in Soerakarta in het midden van Java, waar ze een eenvoudig bestaan leiden met het verkopen van de door henzelf gemaakte rijstcrackers. De gezondheid van Kusdalini laat te wensen over, maar gelukkig staat Kaminah altijd voor haar klaar.

Regisseur Fanny Chotimah brengt in deze mooie documentaire, het is haar regiedebuut, de schoonheid van onvoorwaardelijke vriendschap en liefde in beeld. Dat met de jaren de gebreken komen, doet niets af aan het feit dat ook in ouder worden veel moois schuilt.