Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Passages

De manipulatieve Duitse regisseur Tomas is getrouwd met Martin maar begint een affaire met Agathe. Hoe lang zal dat duren en hoe moet het verder met Martin?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Passages

De Duitse regisseur Tomas Freiburg is een manipulatieve man, die mensen zonder veel terughoudendheid gebruikt om zelf weer iets spannends te kunnen beleven. Samen met zijn Britse echtgenoot Martin woont hij in Parijs, waar hij aan zijn nieuwste film werkt. Na een moeilijke opnamedag ontmoet hij in een club de knappe onderwijzeres Agathe, met wie hij een even impulsieve als stormachtige liefdesaffaire begint – het is tegelijk het einde van zijn huwelijk met Martin. Maar in hoeverre wil hij voor haar gaan? Als Tomas toch weer toenadering zoekt tot Martin, blijkt deze zijn heil elders te hebben gevonden. Tomas is jaloers.

In deze waarachtige karakterstudie toont de Amerikaanse regisseur Ira Sachs een man die verwacht dat iedereen doet wat hij wil, zoals een veeleisende regisseur op een filmset. In de pers is al veel gespeculeerd over de vraag in hoeverre het verhaal autobiografisch is. Het antwoord zal wel nooit gegeven worden. Met Franz Rogowski, Ben Whishaw en Adèle Exarchopoulos.

NRC

Ongeremd eerlijke reflectie op de romantische illusie.

de Volkskrant

Een lust voor het oog.