Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Ghost Dog: the Way of the Samurai

Klassieker van Jim Jarmusch, waarin de Amerikaanse huurmoordenaar Ghost Dog (Forest Whitaker) zich laat leiden door de beginselen van de Japanse samoerai.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ghost Dog: the Way of the Samurai

Stranger Than Paradise en Down by Law zijn films uit de jaren 80, waarmee de Amerikaanse regisseur Jim Jarmusch het sombere levensgevoel van dat decennium in beeld bracht. Hij deed dat in een onderkoelde stijl, vaak in zwart-wit en met de nodige even onderkoelde humor. In de jaren 90 maakte hij o.m. de western Dead Man en Ghost Dog: the Way of the Samurai. Voor die laatste liet hij zich inspireren door Akira Kurosawa's beroemde samoeraifilm Rashomon. De hoofdrol wordt vertolkt door Forest Whitaker, het camerawerk is van Robby Müller, terwijl RZA verantwoordelijk is voor de hiphopsoundtrack.

Ghost Dog (Whitaker) is een huurmoordenaar die zich laat leiden door de beginselen en erecodes van de legendarische Japanse samoerai. Niemand weet wie hij is, want hij communiceert alleen per duivenpost. Na de moord op een gangster besluiten andere gangsters dat Ghost Dog uit de weg geruimd moet worden. Ze gaan op zoek naar alle postduiven in de stad.

Trouw

Een traktatie voor liefhebbers.