Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Roter Himmel

Vier jonge mensen verblijven in een vakantiehuis aan de Duits Baltische kust. Terwijl in de verte de bossen branden, laaien ook in huis de emoties op.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Roter Himmel

Schrijver Leon, een gesloten en onzekere twintiger, is vastgelopen in zijn nieuwe roman. Heel vervelend, want zijn uitgever komt binnenkort het manuscript beoordelen. Ten einde raad besluit hij mee te gaan met zijn vriend Felix, een fotograaf, naar diens familiehuis ergens aan de Duits Baltische kust. Hij hoopt er rust en stilte te vinden, maar er blijkt al een bewoner in huis te zijn: Nadja, een vriendin van de familie, die niet veel begrip toont voor Leons introverte karakter. Niet veel later arriveert ook Devid, een atletische strandwacht, het vriendje van Nadja. En natuurlijk arriveert ook Leons uitgever, Helmut. De relatie tussen de vijf is gespannen, wat verergerd wordt door een enorme brand die niet ver van het huis woedt; de hemel is rood, de as daalt neer.

Na Undine (2020) is Roter Himmel het tweede deel van een trilogie waarin regisseur Christian Petzold existentiële zaken verkent als woede, angst en jaloezie. O.a. met Thomas Schubert en Paula Beer.

NRC

Fris en onbevangen.

de Volkskrant

Een zomerfilm van deze tijd.