Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

L'été dernier

De succesvolle advocate Anne begint een liefdesaffaire met haar stiefzoon Theo en zet daarmee alles op het spel wat haar dierbaar is.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

L'été dernier

Op haar 17e publiceerde Catherine Breillat haar eerste roman, L’homme facile, een boek dat ze zelf niet had mogen lezen omdat de Franse overheid oordeelde dat het vanwege de expliciete seksuele inhoud enkel geschikt was voor lezers van 18 jaar en ouder. Het werk zette de toon voor haar verdere carrière waarin ze vele taboes op het gebied van seksualiteit en intimiteit doorbrak – ook in de twintig films die ze sinds 1976 heeft gemaakt. Het ‘ongemakkelijk’ liefdesverhaal van L’été dernier, een remake van het Deense Queen of Hearts uit 2019, vormt daarop geen uitzondering.

De succesvolle advocate Anne (Léa Drucker) is getrouwd met Pierre en samen hebben ze twee dochters. Op een dag trekt de 17-jarige Theo, Pierre’s zoon uit een eerder huwelijk, bij het gezin in. Aanvankelijk is de relatie tussen Anne en Theo wat stroef, maar al snel kunnen ze het samen goed vinden, wat uitmondt in een geheime, stormachtige liefdesaffaire. Anne weet dat ze hiermee alles op het spel zet.

De Volkskrant

Subtiele, maar geslaagde variaties op bekende thema’s