Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Toen we van de Duitsers verloren

Zomer 1974: de dag na de verloren WK-finale tegen West-Duitsland loopt Jonas Daan tegen het lijf. Beiden zijn op zoek naar Karsten. Ondertussen is Catootje vermist.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Toen we van de Duitsers verloren

8 juli 1974, de dag na de dramatisch verloren finale om de wereldtitel voetbal tussen West-Duitsland en Nederland. Het is stil op straat en alles en iedereen in de stad heeft een flinke kater. Jonas loopt Daan tegen het lijf en hoewel het geen vrienden zijn, trekken ze op deze saaie zomerdag samen op. Ze zijn allebei namelijk op zoek naar hun klasgenoot Karsten, ieder met een eigen reden. Ondertussen hangt de vermissing van Catootje als een donkere wolk boven de jongens. Sommige zomers vergeet je nooit meer.

Na The Resurrection of a Bastard (2013) is dit de twee speelfilm van regisseur Guido van Driel, die het scenario baseerde op zijn gelijknamige striproman uit 2002, een verhaal over geheime liefde en geheime obsessie. Hijzelf schreef dat scenario, opnieuw samen met Bas Blokker. De hoofdrollen in dit in fraai zwart-wit geschoten drama worden vertolkt door Sanne Vogel, Kylian de Pagter en Rein Hoeke.

de Volkskrant

Zomerdag die zich in ieders geheugen nestelt

NRC

Perfecte balans tussen mysterie en alledaagsheid