Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Dirty God

Alles in het leven van twintiger Jade is anders geworden nadat een wraakzuchtige ex zoutzuur in haar gezicht wierp. Maar Jade is sterk. Openingsfilm IFFR 2019.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dirty God

Iedereen fotografeert zichzelf voortdurend: de selfie. Deze preoccupatie met het uiterlijk, met hoe je gezicht er op internet uitziet, vormde voor regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich) de aanleiding Dirty God te maken, waarin zij het verhaal vertelt van een vrouw die moet leren leven met haar gehavende gezicht. Voor de hoofdrol castte zij de Britse Vicky Knight, die als kind ernstige brandwonden opliep.

Twintiger Jade (Knight) woont met haar tweejarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. Ooit leefde ze elke week toe naar het uitgaan in het Londense nachtleven, maar sinds een wraakzuchtige ex zoutzuur in haar gezicht gooide, wat blijvende littekens heeft achtergelaten, wordt ze in de clubs alleen nog maar geconfronteerd met starende blikken. Dit alles dwingt haar voor zichzelf opnieuw te bepalen waarin schoonheid nu eigenlijk schuilt – niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar kind. Een moeilijk proces, maar Jade is sterk en veerkrachtig. Openingsfilm IFFR 2019.

de Volkskrant

Polak maakt van Jade een doodgewone jonge vrouw, geen slachtoffer. Dat komt ook door de fenomenale actrice Vicky Knight.