Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Onder het maaiveld junior - Bodemdierendagen 2023

Wat zit er eigenblijk onder onze voeten, oftewel: wat zit er allemaal in de grond? En groep kinderen gaat uit op onderzoek; het resultaat is spectaculair!
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Onder het maaiveld junior

Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan acht miljard dus! De film Onder het maaiveld junior neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt. Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit en bloeit op onze aarde. En het bijzondere: het zijn die kleine beestjes die de bodem gezond houden.

In de film volgen we een groep kinderen die stap voor stap deze wereld ontdekken. Eerst vinden ze het maar vies om met hun handen de aarde in gaan. Maar al snel zijn ze de grootste fans van het ondergrondse leven en willen ze meer weten over bomen die met elkaar praten, schimmels die 10 kilometer lang worden, wormen die ieder jaar de hele bodem door hun darmen laten gaan en het microscopische kleine beerdiertje, dat al miljoenen jaren overleeft in onze natuur.