Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Irgendwann werden wir uns alles erzählen

Zomer, 1990: de 18-jarige Maria uit Thüringen, kort daarvoor nog DDR, begint een stormachtige relatie met de 20 jaar oudere Henner. Is dat een goed idee?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Irgendwann werden wir uns alles erzählen

Zomer, 1990, de Muur is nog maar net gevallen. De 18-jarige Maria woont ergens op het platteland van Thüringen, een streek die vóór de val bij de DDR hoorde. Daar woont ze samen met haar vriendje Johannes op de boerderij van diens ouders. Dat er een nieuwe tijd aankomt, is duidelijk, maar Maria heeft geen idee wat ze daarmee aan moet. Vlakbij woont op een vervallen boerderij de aantrekkelijke Henner. Hij is twintig jaar ouder dan Maria, maar dat staat de liefde tussen de twee niet in de weg; ze krijgen een overweldigende en zeer gepassioneerde relatie. Is hij de ware voor haar?

In 2011 debuteerde schrijfster Daniela Krien met haar ontwikkelingsroman Irgendwann werden wir uns alles erzählen, samen met regisseur Emily Atef, vooral bekend van Plus que jamais, bewerkte ze de roman tot een scenario dat Atef heeft verfilmd. De hoofdrollen in dit intense en gewaagde verhaal over onmogelijke liefde worden vertolkt door Marlene Burow en Felix Kramer.