Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Zomervacht - Slotfilm NFF

Verfilming van Jaap Robbens gelijknamige roman; over de 13-jarige Brian die verantwoordelijk wordt voor de zorg voor zijn verstandelijk gehandicapte broer Lucien.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Zomervacht

De dertienjarige Brian en zijn onverschillige vader Maurice wonen in een armoedige woonwagen. Als de zorginstelling een financiële vergoeding aanbiedt om in de zomervakantie voor Brians vier jaar oudere, zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien te zorgen, gaat Maurice gretig akkoord. Maurice werkt hard om zijn schulden terug te betalen, maar dat betekent dat de zorg voor Lucien op Brians schouders terechtkomt. Wanneer de zaken tussen Maurice en zijn schuldeisers escaleren en de stacaravan niet langer een veilige plek is, ziet Brian zich gedwongen een beslissing te nemen – voor het welzijn van zijn broer, maar ook voor hemzelf.

Zomervacht van regisseur Joren Molter is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jaap Robben, een verhaal over hoe twee heel verschillende broers tegen wil en dank tot elkaar veroordeeld lijken maar ondertussen elkaar leren kennen en ontdekken hoe sterk hun band is. Molter wilde deze 'contrastrijke poëzie' naar film vertalen, wat resulteerde in dit prachtige drama, zijn speelfilmdebuut en tevens de slotfilm van het Nederlands Film Festival.