Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Sweet Dreams - Openingsfilm NFF

Als een Nederlandse suikerfabrikant op een Indonesisch eiland overlijdt, komt zijn zoon over vanuit Nederland om het bedrijf over te nemen. Dat loopt echter anders dan verwacht.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Nederlandse inzending voor de Oscars

Sweet Dreams

Nederlands-Indië, rond 1900: Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon en zijn hoogzwangere vrouw arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt de minnares van Jan een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.

Sweet Dreams is de tweede film van regisseur Ena Sendijarevic, waarin ze meedogenloze satire combineert met een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme. Actrice Renée Soutendijk werd bekroond met het Gouden Luipaard voor Beste Acteur op het prestigieuze Filmfestival van Locarno voor haar rol van Agathe. Daarnaast was de film ook genomineerd in de categorie Beste Film. En nu is het de openingsfilm van het Nederlands Film Festival.