Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Letzter Abend

De relatie tussen Clemens en Lisa heeft zijn beste tijd gehad. Om het tij te keren besluiten ze naar Berlijn te verhuizen. Rest nog een afscheidsdiner voor vrienden. Het wordt een vreemde avond.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Letzter Abend

Het is zomer, corona is nog niet verdwenen, maar je mag weer wat mensen thuis ontvangen. En juist in deze roerige tijden besluiten Clemens (Sebastian Jakob Doppelbauer) en zijn vriendin Lisa (Pauline Werner) van Hannover naar Berlijn te verhuizen, want Lisa, ze is neuroloog, heeft een baan gevonden in een groot Berlijns universiteitsziekenhuis. Misschien is verandering wel goed voor ze, want hun relatie is niet meer wat het geweest is. Bij wijze van afscheid nodigen ze al hun oude vrienden nog eens uit voor een etentje. Maar dat gaat mis: niet alle ingrediënten voor Lisa's lasagne zijn in huis en veel vrienden zeggen af. Daar staat dan weer tegenover dat de vrienden die wel komen ongenode gasten meenemen. De feeststemming is minimaal en zeker na de nodige drankjes worden de emoties steeds vrijer geuit.

Deze heerlijke mix van drama en komedie, waarin alles draait om de acteurs en de dialogen, werd in slechts één week gedraaid. Regisseur Lukas Nathrath schreef het scenario voor dit speelfilmdebuut samen met Doppelbauer.

de Volkskrant

Wrang en komisch, herkenbaar en absurd

NRC

De klassieke dinertafelsc├Ęne gaat als het kleine broertje van die uit Thomas Vinterbergs Festen de geschiedenis in