Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Dancing Queen

De 12-jarige Mina, een wat nerdy meisje, geeft zich op voor een dansauditie bij een even oude maar bekende hiphopdanser. Maar ze kan helemaal niet dansen…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dancing Queen

Een grote bril, steil haar – de 12-jarige Mina, goed in wiskunde, is een typisch nerdy buitenbeentje. Haar wereld komt op zijn kop te staan als het nieuws bekend wordt dat ED. Win naar haar stadje verhuist en bij haar op school zal komen. Hij is ook pas twaalf, maar ED. Win is al een bekende hiphopdanser op wie Mina toch wel verliefd is. ED. Win nodigt iedereen op school uit voor een dansauditie en enthousiast geeft Mina zich hiervoor op. Er is echter één probleem: ze kan helemaal niet dansen… Maar wat je niet kan, kun je leren, en vol overgave gaat ze aan de slag. Haar oma steunt haar door dik-en-dun.

Erbij willen horen, maar tegelijk jezelf willen blijven; dit is het centrale dilemma in deze heerlijke familiefilm van Aurora Gossé, die eerder tekende voor twee Casper en Emma-films. De wat onhandige maar zelfverzekerde heldin in Dancing Queen wordt vertolkt door Liv Elvira Kippersund Larsson.

Rialto de Pijp:
Op woensdag 25 oktober vindt er een feestelijke premiére plaats van DANCING QUEEN. De ontvangst start om 14:00, waar onder het genot van een glaasje bubbels kan worden gekeken naar een hiphop-demo van dansstudio DANS-DANSEN. Tussendoor mag er ook gedanst worden op de dansmat in het café. Dus trek je dansschoentjes aan en kom naar deze spetterende jeugd premiére.