Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Killer

Een huurmoordenaar bereidt heel nauwkeurig zijn volgende 'klus' voor. Toch gaat het mis, met alle rampzalige gevolgen van dien.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Killer

David Fincher begon zijn carrière met het regisseren van videoclips. Zijn grote doorbraak kwam in 1995 met de duistere en veelbekroonde thriller Se7en, waarvoor Andrew Kevin Walker het scenario schreef. Het scenario voor Finchers nieuwe film, The Killer, is wederom van Walkers hand, een bewerking van de gelijknamige graphic novel van de Franse striptekenaar Alexis Nolent.

In een leegstaand kantoorgebouw in Parijs houdt een naamloze huurmoordenaar al dagenlang een hotel aan de overkant scherp in de gaten - in dat hotel verblijft zijn volgende slachtoffer. Met behulp van yoga bereidt hij zich voor op het beslissende moment, maar als dat is aangebroken, gaat het mis; zijn kogel raakt de verkeerde persoon. Zijn opdrachtgevers zijn bepaald niet blij met deze mislukking en besluiten de huurmoordenaar te straffen door zich te richten op de mensen die hem dierbaar zijn. Voor de huurmoordenaar is het nu duidelijk wat hem te doen staat… Met Michael Fassbender als de huurmoordenaar.

VPRO Cinema

Fassbender is fantastisch als de ‘killer’.

de Volkskrant

Visueel overdonderend en verrassend grappig.