Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

LA RIOT: Medusa Deluxe

Vlak voordat een belangrijke wedstrijd voor haarstylisten begint, wordt een van de deelnemers vermoord aangetroffen. In één take gefilmd moordmysterie in de wereld van de haute coiffure.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ingeleid door La RIOT

Medusa Deluxe

Een moordmysterie gesitueerd in de wereld van de haarstylist, een wereld waar excentrieke kappers en hun extravagante creaties de dienst uitmaken: dat is wat de Britse regisseur Tom Hardiman gemaakt heeft in zijn debuutfilm, waarvoor hijzelf het scenario schreef. Hij heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt, want de film is ogenschijnlijk in één take gemaakt. Cameraman Robbie Ryan zweeft moeiteloos met zijn Steadicam door talloze ruimtes en langs evenzovele spiegels als uitzinnige kapsels. De beroemde haarstylist Eugene Souleiman is verantwoordelijk voor de kapsels, terwijl de Welshe muzikant Koreless tekende voor de opzwepende score.

Een belangrijke competitie voor haarstylisten staat op het punt los te barsten, als een van de deelnemers gescalpeerd wordt gevonden. Wie is er verantwoordelijk voor deze mysterieuze moord? Kappers, modellen, juryleden, alle aanwezigen wijzen met de beschuldigende vinger naar elkaar. Draait het om afgunst, heeft een afgewezen geliefde wraak genomen of heeft de norse beveiliger er iets mee te maken?

Wil je dat jouw haar ook eens wordt omgetoverd tot een extravagant kapsel? Wil je je nagels ook wel eens door een professional laten lakken? Dat kan allemaal deze avond! Want na de film zul je ontdekken dat het Rialto Café is getransformeerd tot een meer dan hippe nagel/haarstudio. Je kwam Rialto binnen als je alledaagse zelf, je gaat weg als een van de modellen uit Medusa Deluxe!