Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Drawing Lots

De levens van de vele bewoners van een flatgebouw in de Georgische kuststad Batoemi kruisen op vaak onverwachte wijze. Laatste film van Zaza Khalvashi.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Drawing Lots

De Georgische regisseur Zaza Khalvashi werkte aan zijn vijfde film, toen hij in 2020 volkomen onverwacht op 62-jarige leeftijd overleed. Als eerbetoon besloot zijn familie de film te voltooien, wat dochter Tamta uiteindelijk heeft gedaan. Het resultaat, Drawing Lots, is een droogkomisch ensemblestuk geworden dat het werk van Otar Iosseliani in herinnering brengt, wellicht de beroemdste Georgische regisseur. De film is geschoten in zwart-wit, de hoofdrollen worden vertolkt door leden van het Batumi Theatre en niet-professionele acteurs.

Mensen zijn altijd op zoek naar iets: is het niet vriendschap en liefde, dan is het wel geld en succes. Daarbij staat de ander in de weg, terwijl tegelijk die ander ook juist zo nodig is. Zoals de bewoners van een flatgebouw in de kuststad Batoemi: de getalenteerde maar getroebleerde rockgitarist, de bedrogen geliefde, de violist met een midlifecrisis, de verliefde en dus onzekere tieners, de kruimeldieven, de gebroken gezinnen… Hun levens kruisen op de binnenplaats van de flat en iedereen doet mee aan de loterij.

de Volkskrant

Zachtjes deint de film mee op de verlangens en stille frustraties van de buurtbewoners.