Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Mannetje Tak en andere verhaaltjes

Superleuke animatiefilmpjes voor de allerkleinsten – met de familie Tak, een specht en mieren, een piepklein vosje en een meisje, een heel slim aapje, en een zebra.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Mannetje Tak en andere verhaaltjes (4+)

Mannetje Tak 
Jeroen Jaspaert (29')
Mannetje Tak woont met zijn Vrouwtje en hun drie Twijgjes in een boom. Tijdens zijn ochtendwandeling wordt Mannetje Tak door een speelse hond meegenomen en zo tuimelt hij van de ene onfortuinlijke situatie in de andere, steeds verder weg van zijn boom. Zal hij nog voor Kerstmis terug bij zijn gezinnetje geraken?

Vooraf gegaan door vier korte filmpjes:

Pik pik pik
Dmitry Vysotskiy (4') 
In het bos staat een boom waarin zowel de mieren als de kleurige specht wonen. De specht probeert de marcherende mieren weg te pikken maar ze zijn hem te slim af. Op een dag komt er een houthakker de boom omhakken…

De piepkleine vos
Aline Quertain & Sylwia Szkiladz (8')
In het midden van een weelderige moestuin ontmoet een piepkleine vos een meisje dat planten reusachtig kan doen groeien. Samen ontdekken ze dat ze ook dingen kunnen doen groeien. Dat opent een waaier aan mogelijkheden voor deugnietenstreken…

DE wet van de jungle
Pascale Hecquet (6')
Nadat een klein aapje alle moeite van de wereld heeft gedaan om een gigantische banaan te plukken, moet hij zijn banaan meteen afgeven aan een grotere aap. Volgens de wet van de jungle krijgt de sterkste immers altijd wat hij wil. Het kleine aapje bedenkt een sluw plan, want wie niet sterk is moet slim zijn!

ZEBRA
Julia Ocker (3')
Wanneer een zebra op een dag tegen een boom botst, leert hij iets over zichzelf.