Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Freda – Movies That Matter on Tour

Freda staat voor een dilemma: blijven geloven in haar thuisland of vertrekken uit Haïti, een land verscheurd door sociale en politieke misstanden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Freda

Het gaat al lang niet goed met Haïti. Het Caribische land kent grote armoede, corruptie en geweld zijn er aan de orde van de dag. Is het dan niet beter om weg te gaan? Het is deze vraag die de Haïtiaanse regisseur en actrice Gessica Généus in dit door haar zelfgeschreven speelfilmdebuut vanuit een vrouwelijk perspectief aan de orde stelt. Natuurlijk heeft ze oog voor de sociale en politieke misstanden, maar in dit verhaal ligt de nadruk op de dynamische en creatieve kanten van de Haïtiaanse cultuur.

Antropologiestudente Freda woont met haar familie in een volkswijk van hoofdstad Port-au-Prince, waar ze een klein winkeltje runnen. Haar jongere zus Esther hoopt hogerop te komen door haar huid te bleken, terwijl haar broer Moïse zijn heil in Chili denkt te kunnen vinden. Maar ook Freda, die nog gelooft in Haïti, moet beslissen of ze wil blijven: haar vriend Yeshua wil namelijk het liefst met haar naar de Dominicaanse Republiek vertrekken.