Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Monster

Alleenstaande moeder Saori gaat verhaal halen op de school van haar zoon, omdat deze de laatste tijd raar doet. Het gesprek daar pakt heel anders uit.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Monster

Alleenstaande moeder Saori maakt zich grote zorgen over haar zoon Minato. Hij is de laatste tijd somber en hij gedraagt zich ook raar; hij heeft zijn haar afgeknipt en maakt verontrustende tekeningen. Saori vermoedt dat zijn onderwijzer op school er iets mee te maken heeft en besluit verhaal te gaan halen. Ze stormt de school binnen en eist een gesprek met de betreffende onderwijzer en het schoolhoofd, maar dat gesprek pakt heel anders uit dan ze vooraf gedacht had.

Met veelbekroonde drama's als Shoplifters en Broker heeft de Japanse regisseur Kore-eda Hirokazu meermaals bewezen een scherp oog te hebben voor de complexiteit van familierelaties. In zijn nieuwe film, Monster, zoomt hij niet alleen in op een disfunctionele moeder-zoon-relatie en een hechte vriendschap tussen twee kinderen, hij onderzoekt ook het 'monster' in de samenleving. Het resultaat is een spannend, soms mysterieus verhaal dat vanuit drie perspectieven verteld wordt: van de moeder, de onderwijzer en Minato zelf. O.m. bekroond in Cannes.

NRC

(...) het drama heeft dezelfde sensibiliteit als zijn eerdere parels ‘Shoplifters’ en ‘Broker.

de Volkskrant

'Monster’ begint als thriller, maar verandert in aangrijpende coming-of-age (...)