Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Zone of Interest

Hedwig leidt een idyllisch bestaan in Polen. Ze is de vrouw van Rudolf Hösse, kampcommandant van Auschwitz. Ze wonen pal naast het kamp. Met Sandra Hüller.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Zone of Interest

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leidt Hedwig een heerlijk bestaan in Polen: ze woont in mooi, groot huis met een prachtige tuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en dan is er ook nog een riviertje met een idyllisch strandje. Ze is de vrouw van Rudolf Höss, de commandant van het vernietigingskamp Auschwitz, dat vlak bij het huis ligt. Op een dag krijgt Rudolf te horen dat hij wordt overgeplaatst naar Oranienburg, waar hij met andere kampcommandanten de details van de Jodendeportatie moet uitwerken. Hedwig blijft vooralsnog achter om voor huis, tuin en kinderen te zorgen, samen met haar twee Joodse dienstmeisjes.

Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) laat in deze beklemmende en inmiddels veelbekroonde film geen gruwelen zien, maar juist het contrast tussen wat je ziet en wat je weet, maakt het verhaal des te schrijnender – de niet-zichtbare Holocaust als hel op aarde. Met Sandra Hüller als Hedwig, gebaseerd op de gelijknamige roman van Martin Amis uit 2014.

de Volkskrant

Huiveringwekkend.

Trouw

Formidabele rol van Sandra Hüller.