Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Dune: Part One

Succesvolle verfilming van Frank Herberts romanreeks Dune. Over het geslacht Altreides, de dorre planeet Arrakis en de magische spice. Winnaar zes Oscars.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Op 29 februari gaat het langverwachte Dune: Part Two van Denis Villeneuve in première. Reden te meer om ook Part One (nog eens) te zien!

Dune: Part One

Tussen 1965 en 1985 publiceerde de Amerikaanse schrijver Frank Herbert zijn zesdelige romanreeks Dune, een saga onder meer het geslacht Altreides en de woestijnplaneet Arrakis, over verraad en moed. Dune sprak enorm tot de verbeelding, en al in de jaren zeventig ontstond het plan het verhaal te verfilmen. Maar het bijzonder complexe Dune bleek vrijwel onverfilmbaar; regisseur Alejandro Jodorowsky beet er zijn tanden op stuk, terwijl de verfilming van David Lynch uit 1984 als mislukt werd beschouwd. In 2021 had de Canadese regisseur Denis Villeneuve (Arrival) meer succes: zijn verfilming werd alom geprezen en onder meer met zes Oscars bekroond.

In de verre toekomst krijgt hertog Leto Altreides de opdracht van keizer Shaddam IV om op de planeet Arrakis baron Harkonnen te vervangen als bestuurder. Een dorre, maar zeer waardevolle planeet, want het is de enige plek waar de 'spice' wordt gevonden, een geestverruimende stof die essentieel is bij interstellair reizen. Maar Harkonnen legt zich daar niet bij neer. En is de keizer te vertrouwen? Met Timothée Chalamet als Leto's zoon, de helderziende verlosser Paul Altreides. De muziek is van Hans Zimmer.

Wie zichzelf wil trakteren op urenlang Dune kan op zondag 3 maart vanaf 15.45  Part One én Part Two achter elkaar zien. Als je dat wilt, ben je voordeliger uit met een double bill. Klik hier om die te bestellen.