Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Poor Things

Met het lichaam van een vrouw, maar de geest van een kind maakt Bella Baxter (Emma Stone) een opmerkelijke ontwikkeling door tot zelfbewuste vrouw. Winnaar Gouden Leeuw, Venetië.

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Poor Things

In het Victoriaanse Engeland wordt een jonge vrouw vanuit de dood teruggebracht tot leven door de misvormde wetenschapper dr. Godwin Baxter. Bella, zoals hij haar noemt, heeft het lichaam van een vrouw maar de geest van een kind, wat leidt tot ongemakkelijke situaties, zeker als zij haar seksualiteit ontdekt. Niettemin valt Baxters assistent Max McCandles op haar en wil zelfs met haar trouwen. Zover komt het niet, want Bella gaat ervandoor met een schimmige advocaat nadat deze haar ongekend lichamelijk genot en adembenemende avonturen heeft beloofd. Tijdens hun reis door Europa ontwikkelt Bella zich tot een zelfbewuste vrouw met een sterke hang naar vrijheid.

Met films als The Lobster en The Favourite heeft regisseur Yorgos Lanthimos meermaals bewezen een heel originele verteller te zijn, die zijn bizarre verhalen in visueel verbluffende stijl vertelt. Dat geldt zeker voor zijn nieuwe film, die Mary Shelley's Frankenstein in herinnering roept, een verhaal over een vrouw die zich losmaakt van dominante mannen. Met o.a. Emma Stone, Willem Dafoe en Mark Ruffalo. Bekroond met de Gouden Leeuw in Venetië.

NRC

Filmtovenaar Lanthimos laat het publiek opnieuw naar adem happen.

VPRO Cinema

Stone in haar beste rol tot dusver.