Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Gewoon Super!

De vader van 11-jarige Hedwig is een superheld. Noodgedwongen moet ze zijn plaats innemen. Maar ze is klein, onhandig en niet al te sportief. Gelukkig is oma er!
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gewoon Super!

In deze animatiefilm is de vader van de 11-jarige Hedwig niet alleen in haar ogen een held, hij is een superheld: Superleeuw, die overal in de stad mensen redt uit gevaarlijke situaties. Als zij op een dag haar vaders pak, dat superkrachten geeft, veel te heet wast, is het zo erg gekrompen dat het niet meer past. Nu moet zij de rol van superheld gaan vervullen, maar ze is klein, een beetje onhandig en eigenlijk ook niet zo sportief. Dan moet Adrian, het atletische neefje van Hedwig, maar de nieuwe superheld worden.

Teleurgesteld gaat ze op bezoek bij haar oma, ooit ook een stoere superheld. Oma ziet nog wel mogelijkheden en samen met Hedwig zal ze onwaarschijnlijk sterk team gaan vormen. Je kunt ook super zijn zonder superkrachten te hebben! Met de stemmen van o.a. Sterre Koning, Simone Kleinsma en Plien van Bennekom.

LEGO Superhelden-workshop

Op vrijdag 25 februari is er weer een echte, superleuke LEGO-workshop in Rialto De Pijp van LEGO-koning Roloff de Jeu (van Studio Nopjes). Het thema deze keer, het zal je niet verrassen, is Superhelden! Hoe zie jij eruit als superheld of juist als superschurk? Of een vriend(in), je vader of moeder. met superkrachten? Heel gewoon, of toch best bijzonder? En ook: hoe zou Rialto-Man er eigenlijk uit zien, vraagt Roloff  zich af. Hij heeft genoeg voorgesorteerde steentjes om flink mee aan de slag te gaan en je te helpen. En als je klaar bent maakt hij er een mooie foto van!

De workshop begint om 12.15, maar je kunt al om 12.00 terecht in Rialto De Pijp. De workshop duurt tot 13.15, een kwartier later begint de film: Gewoon Super!

Let op: voor deze workshop + film zijn maar maar twintig kaartjes beschikbaar, dus wacht niet te lang met bestellen!