Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Beau travail

Meesterwerk van Claire Denis over de officier Galoup, die terugblikt op de bewogen tijd die hij meemaakte in het Vreemdelingenlegioen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Beau travail

De Franse regisseur Claire Denis behoort al tientallen jaren tot de top van de Europese cinema. Alles wat haar films bijzonder maakt, kwam voor het eerst volledig tot uiting in Beau travail uit 1999, een drama dat zij losjes baseerde op Herman Melville's roman Billy Budd. De beelden vol zinderende sensualiteit, de montage, het camerawerk, de score, alles klopt in deze film. Er zijn filmcritici die met name de slotscène als het beste einde van een film ooit beschouwen. Na het veelbekroonde Beau travail maakte ze nog vele bijzondere films, waaronder 35 Rhums, White Material en Un beau soleil intérieur.

In zijn woonplaats Marseille blikt voormalig Vreemdelingenlegioen-officier Galoup terug op zijn diensttijd in Djibouti, hoe hij goed gedijde bij de strenge hiërarchie en het gedisciplineerde leven. Maar ook op de dag dat een nieuwe rekruut zich meldt, de knappe, mysterieuze Giles Sentain, iemand aan wie hij direct een hekel heeft. Met Denis Lavant en Grégoire Colin in de hoofdrollen.