Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Robot Dreams

Heerlijke en veelbekroonde animatiefilm over de waarde van vriendschap, waarin Dog zijn vriendje Robot op het strand kwijt raakt. En wat nu?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Robot Dreams

New York, jaren 80: Dog woont in zijn eentje in Manhattan, maar is het eigenlijk zat om altijd maar alleen te zijn. Hij bestelt een robot, zet het ding in elkaar en al snel zijn Dog en Robot de beste vrienden die er samen op uit trekken om New York te ontdekken. Ze brengen ook een bezoekje aan het strand en daar gaat het mis. Ze vallen in slaap en als ze uren later wakker worden, blijkt de batterij van Robot leeg. Dog laat hem liggen met de bedoeling hem de volgende dag een nieuwe batterij te geven. Maar die volgende dag blijkt het strand gesloten. Wat nu?

In deze enorm leuke en inmiddels veelbekroonde animatiefilm draait alles om vriendschap en dat je elkaar nooit in de steek laat. De Spaanse regisseur Pablo Berger, vooral bekend van zijn Sneeuwwitje-bewerking Blancanieves, brengt het verhaal met humor en nostalgische popmuziek. En zonder dialogen!

Trouw

Vriendelijk, melancholisch én nuchter.