Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Anna's War

Oekraïne,1941: de zesjarige, Joodse Anna overleeft een massa-executie van de Duitsers en verstopt zich in schoorsteen in een door de Duitsers bezet gebouw. Hoe houdt zij zich verborgen, hoe komt ze aan eten?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Anna's War

Oekraïne, november 1941: de zesjarige Joodse Anna komt tot bewustzijn onder een laag aarde, te midden van lijken. Zij is de enige die een massaexecutie van de Duitsers heeft overleefd. Ze weet uit het massagraf te ontsnappen om zich wat later te verstoppen in de schoorsteen van een open haard in een oud, door de nazi's geconfisqueerd schoolgebouw. Alleen 's nachts waagt ze zich buiten haar schuilplaats om te zoeken naar voedsel en dingen om zich mee in leven te houden. Ze weet welk lot haar staat te wachten als ze ontdekt wordt.

Regisseur Aleksej Fedortsjenko, bekend van Silent Souls, vertelt dit indringende, op ware gebeurtenissen gebaseerde oorlogsverhaal vooral via de geluiden die de muisstille Anna van buiten bereiken: de stemmen van soldaten, blaffende honden, een spelende radio, geschiet in de verte. Deze ode aan de veerkracht en vindingrijkheid van een jong kind wint aan kracht dankzij het verbluffend sterke acteerwerk van de debuterende, eveneens zesjarige Marta Kozlova.

de Volkskrant

Naar Anna's vindingrijkheid en veerkracht blijf je ademloos kijken.

NRC Handelsblad

In de Russische traditie van betoverende, onthutsende, subjectief gefilmde oorlogsklassiekers.