Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Augure - Pass the Popcorn

De jonge Congolees Koffi woont al jaren in België. Samen met zijn vrouw Alice reist hij terug om zijn familie te bezoeken. De Congolese cultuur blijkt complex.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Augure

De jonge Congolees Koffi woont al 15 jaar in België, waar hij getrouwd is met Alice, die nu zwanger is van een tweeling. Zij wil graag haar schoonfamilie ontmoeten en dat is een van de redenen om terug te keren naar Koffi's geboorteland. Eenmaal gearriveerd is er niemand om ze op te halen, dus rijden ze op eigen houtje naar het familiehuis. Daar worden ze uiterst koel ontvangen – Koffi's moeder Mujila begroet ze niet eens. Wordt hem zijn vertrek destijds nog altijd kwalijk genomen? Of ligt aan de wijnvlek in zijn gezicht, die al sinds zijn geboorte door de familie wordt gezien als een teken van demonisch kwaad? Een klein incident maakt alles nog veel erger.

De Belgisch-Congolese regisseur Baloji is een veelzijdig mens, want naast zijn filmwerk is hij ook beeldend kunstenaar, schrijver en muzikant. In deze film, zijn eerste lange film, biedt hij inzicht in het leven van alledag in Congo, en hoe (bij)geloof daar een meer dan prominente rol in speelt.

Regisseur Baloji is deze avond aanwezig voor een Q&A na afloop van de film.