Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Gaga - CinemAsia

Een hartverwarmend portret van een Atayal-familie die bij elkaar moet blijven na de dood van hun geliefde grootvader. Ze worden geconfronteerd met geschillen over land, financiële problemen en een verkiezingscampagne voor dorpshoofden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gaga

In de bergen in het noordoosten van Taiwan wordt een Atayal-familie overvallen met de dood van hun geliefde grootvader. Ondanks hun financiële situatie besluit de oudste zoon zich kandidaat te stellen als dorpshoofd en keert de kleindochter terug uit Nieuw-Zeeland met onverwacht nieuws. Generatieconflicten ontstaan als de familie zowel nieuwe als oude uitdagingen het hoofd biedt om als familie bij elkaar te blijven.

Gaga is de laatste film in de Atayal-trilogie van regisseur Laha Mebow, de eerste inheemse vrouwelijke regisseur in Taiwan. De titel verwijst naar het Atayal-woord voor voorouderlijke wetten, maar het behouden van dergelijke tradities blijkt moeilijk in een veranderende wereld, zoals de film met veel humor en warmte laat zien. Oprecht, grappig en diepgaand, Gaga is een hartverwarmend familieportret en liefdevolle viering van het Atayal-volk.

Mebow's gevoelige filmwerk leverde haar de Best Director Awards op bij de Golden Horse Awards 2022 en het Singapore International Film Festival 2022 - Asian Feature Film Competition.