Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

A Song Sung Blue - CinemAsia

Tijdens een doodgewone zomer ontmoet een verlegen tiener de vrijgevochten stiefdochter van haar vervreemde vader. Tussen hen ontstaat een onwaarschijnlijke relatie. Samen verkennen ze hun levens en verlangens onder de zomerzon.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

A Song Sung Blue

Wanneer haar moeder voor werk naar het buitenland vertrekt, wordt de verlegen 15-jarige Xian naar haar vervreemde vader gestuurd en komt ze met hem samen te wonen in zijn excentrieke fotostudio. Hier ontmoet Xian haar vaders vrijgevochten en rebelse stiefdochter Mingmei. Ondanks hun tegenovergestelde persoonlijkheden ontstaat er een onwaarschijnlijke relatie tussen hen. Samen verkennen ze hun levens en verlangens onder de zomerzon.

A Song Sung Blue weet de aandacht van het publiek te trekken met een tedere en dynamische portrettering van twee jonge vrouwen die op de drempel van volwassenheid staan en met haar unieke kijk op volwassenheid de aandacht van de kijker vast te houden. Met haar debuutfilm richt regisseur GENG Zihan haar camera op gebaren, uitdrukkingen en de manier waarop een langdurige aanraking luider spreekt dan woorden.

Genomineerd voor de Caméra d’Or en Queer Palm in de 2023 Directors’ Fortnight in Cannes, roept A Song Sung Blue een jeugd op waarin alles mogelijk lijkt, met alle schoonheid en pijn die erbij hoort.