Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Evil Does Not Exist - CinemAsia

In een dorp nabij Tokio wordt het vredige leven van Takumi verstoord door de plannen voor een glamping locatie voor stadsbewoners. Een verhaal over de complexiteiten van morele ambiguïteit.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Evil Does Not Exist

Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorp Mizubiki, dicht bij Tokio, omgeven door rustige bossen, meren en hertenpaden. Takumi's dagelijkse leven, waarbij hij water verzamelt voor een lokaal noedelrestaurant en hout hakt, wordt verstoord wanneer een in Tokio gevestigd bedrijf plannen maakt voor een glamping (glamour en kamperen) locatie in de buurt. Tijdens een dorpsbijeenkomst wordt de winstgedreven, ongevoelige aanpak van het bedrijf onthuld, wat onrust veroorzaakt in de lokale gemeenschap.

Regisseur Hamaguchi Ryūsuke vangt meesterlijk de nuances van emotie en morele ambiguïteit in zijn kenmerkende stille toon en langzame vertelling met symbolische opnames, waardoor een boeiende kijkervaring ontstaat. Naarmate de morele dilemma's van de personages zich ontvouwen, onthult de film de ingewikkelde complexiteiten van menselijke moraliteit en spoort kijkers aan om de ultieme vraag te overdenken: bestaat het kwaad?