Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Only the River Flows - CinemAsia

China, jaren 90: het leven op het platteland wordt verstoord wanneer het lichaam van een vrouw wordt ontdekt bij de rivier. De politiechef die het onderzoek naar de moord leidt, dreigt daarmee zijn grip op de werkelijkheid te verliezen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Only the River Flows

In het landelijk China van de jaren 90 wordt het lichaam van een vrouw bij de rivier gevonden. Hoofdinspecteur Ma Zhe krijgt de taak om de ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak te onderzoeken. Maar niets is zo eenvoudig als het lijkt. Daarom blijft Ma Zhe, tegen het bevel van zijn meerderen in, de zaak verder onderzoeken. Steeds meer raakt hij verwikkeld in iets wat zijn realiteitsgevoel uitdaagt.

Only the River Flows, een bewerking van een novelle van de befaamde Chinese auteur Yu Hua, is een gedurfde, stijlvolle neo-noir van regisseur Wei Shujun, een van de snelst opkomende, jongste en getalenteerde regisseurs van Chinese cinema.

In lijn met de beste elementen van het noir-genre is ook Only the River Flows doordrenkt met regen en mist, versterkt door de korrelige textuur van de 16mm-film. Het onderzoeken van de moordzaak verandert in het bevragen van eigen geest, waarbij het aan de kijker is om uit te maken wat werkelijkheid is en wat niet in een absurde wereld.