Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Life Unrehearsed - CinemAsia

Een liefdesverhaal van twee eerste generatie Koreaanse immigranten in Duitsland, dat zich uitstrekt over drie decennia, vol uitdagingen, veerkracht en solidariteit. 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Life Unrehearsed - CinemAsia

Meer dan drie decennia geleden ontmoetten de Koreaanse verpleegsters Lee Soo-hyun en Kim In-sun elkaar tijdens een bijeenkomst van een Koreaanse Christelijke Vrouwenvereniging in Duitsland. Ze werden op slag verliefd. Nu, op zeventigjarige leeftijd, is hun liefde voor elkaar onveranderlijk gebleven, ondanks alle uitdagingen van het leven in een ander land.

Deze documentaire brengt op een intieme en tedere manier het levensverhaal van een bejaard echtpaar in beeld, waarbij hun veerkracht en activisme worden verweven met alledaagse scènes. Zowel Soo-hyun en In-sun nemen regelmatig deel aan protesten voor queer (lhbtqiap+)- en vrouwenrechten in Seoul en Berlijn, ondanks alle weerstand die ze hebben ondervonden vanuit hun eigen gemeenschap. Ze hebben solidariteit getoond met migranten en diaspora gemeenschappen in Berlijn, eerst door hun beroep als verpleegsters, en daarna als oprichters van een internationale hospicezorg voor immigranten.

Regisseur Banpark Jieun belicht niet alleen een onzichtbaar aspect van een queer leven, maar stelt ons ook in staat om ons een toekomst voor te stellen met onze dierbaren.