Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

All Ears - CinemAsia

Wen Shan, een middelmatige scenarioschrijver, verdient tegenwoordig zijn geld met het schrijven van uitvaartspeeches. Door zijn ontmoetingen met de families van overledenen, ontrafelt hij het alledaagse leven van gewone mensen en krijgt hij een dieper inzicht in het leven.  
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

All Ears - CinemAsia

Wen Shan is een middelmatige scenarioschrijver die heeft besloten om zijn schrijfkwaliteiten op een andere manier te benutten door uitvaartspeeches te schrijven. Hij ontmoet de families van overledenen en luistert met aandacht en begrip naar hun verhalen. Sommige mensen ontmoet hij midden in hun rouwproces, terwijl anderen blijk geven van totale onverschilligheid. Door met de nabestaanden herinneringen op te halen en  terug te blikken op het verleden, wordt Wen de spreekbuis van gewone mensen. Dit brengt hem tot dieper inzicht in het leven. 

Regisseur Liu Jiayin, wiens bekroonde documentaires Oxhide (2005) en Oxhide II (2009) werden geprezen als baanbrekende werken in de onafhankelijke Chinese cinema, maakt na een decennium zijn terugkeer. Door een tedere en bitterzoete vertelling, evenals het ingetogen acteerwerk van Hu Ge, spoort Liu de kijker aan tot diepere reflectie op de menselijke relatie tot sterfelijkheid, waarbij hij speelt met de balans tussen humor en bedachtzaamheid.